Banjaard

Het parkoers Banjaard ligt nabij de oosterschelde kering, gekozen kan worden om te vissen voor of na de ketting - let wel om er een stuikje vanaf te blijven om er niet in te gooien...

Dit parcours is gekozen voor een avond wedstrijd

Verzamelen rechts in de berm aan de vredenhofweg direct links na de rotonde:

 

Parcours:

Parkeren na 19:00 zou gratis moeten zijn, voor het frietkot op de parkeerstroken:

Voorbij het frietkot kun je de duin op via een voetpad, daarna even naar links de duin door en af via een zandpad naar t strand: keuze of naar rechts lopen voorbij de ketting (tussen ketting en kering) of voor de ketting blijven.

 

 

 

  • Jan de Zwart was de eerste voorzitter van HSV de Edelkarper en vormde samen met Sjaak Sep (Secretaris) en Jan Massar (Penningmeester) het eerste DB van HSV de Edelkarper. Naast het DB bestond het overige eerste bestuur uit Janus Hoogemoed, Rinus Boogers, Adriaan van Loon en Rinus de Kok.

    Jan de Zwart is de naam gever van de Jan de Zwart Trofee waar op het zoute en zoete om gevist wordt. Op het zout water is de trofee voor de eerste dame van die wedstrijd en op het zoet voor degene met de meeste vissen in stuks.

  • Opa Massar was een fervent visser die op hoge leeftijd nog meeviste met de clubwedstrijden zoet en zout. Tijdens een jaarvergadering heeft hij een schenking gedaan aan de vereniging zijnde de "opa Massar" trofee waar elk jaar om gevist wordt op het zoet om de grootste karper en op het zout om de wedstrijd winst (de meeste cm). Voorwaarde van opa Massart was dat de vereniging ieder jaar een herinneringsbeker beschikbaar zou stellen aan degene die de opa Massar trofee het voorgaande jaar had gewonnen. Deze traditie leeft nog voort sinds de introductie.