Individueel NK 2019 Heren

Het Open Nationaal Kampioenschap Kustvissen is een landelijke wedstrijd die op individuele basis wordt gevist en op basis van de uitslag wordt de Open Nationaal Kampioen Kustvissen (heren) bepaald.
 
Aan het Open Nationaal Kampioenschap Kust gaat in drie federaties (Zuidwest Nederland, Midwest Nederland en Fryslan) een selectiewedstrijd vooraf. Het water voor de selecties wordt door de organiserende federatie aangewezen. 
 
Het Open Nationaal Kampioenschap Kustvissen is voor heren senioren. Dames en Junioren (U16 en U21) vissen in een eigen categorie, waarvoor een ander reglement geldt.

 

Programma:

 

 

LINK: Aanmelden selectie Individueel NK Heren Zuid / FK Zout zuid

LINK: Reglementen Individueel NK Heren

 

  • Jan de Zwart was de eerste voorzitter van HSV de Edelkarper en vormde samen met Sjaak Sep (Secretaris) en Jan Massar (Penningmeester) het eerste DB van HSV de Edelkarper. Naast het DB bestond het overige eerste bestuur uit Janus Hoogemoed, Rinus Boogers, Adriaan van Loon en Rinus de Kok.

    Jan de Zwart is de naam gever van de Jan de Zwart Trofee waar op het zoute en zoete om gevist wordt. Op het zout water is de trofee voor de eerste dame van die wedstrijd en op het zoet voor degene met de meeste vissen in stuks.

  • Opa Massar was een fervent visser die op hoge leeftijd nog meeviste met de clubwedstrijden zoet en zout. Tijdens een jaarvergadering heeft hij een schenking gedaan aan de vereniging zijnde de "opa Massar" trofee waar elk jaar om gevist wordt op het zoet om de grootste karper en op het zout om de wedstrijd winst (de meeste cm). Voorwaarde van opa Massart was dat de vereniging ieder jaar een herinneringsbeker beschikbaar zou stellen aan degene die de opa Massar trofee het voorgaande jaar had gewonnen. Deze traditie leeft nog voort sinds de introductie.